Sorteer op

Troost edelstenen

Edelstenen bieden troost en geven je kracht in moeilijke dagen

Vind hier de edelsteen die bij je past of geef een prachtige edelsteen cadeau aan iemand die wel wat troost kan gebruiken.

Rozenkwarts

Rozenkwarts is een prachtige edelsteen die bekend staat om zijn helende eigenschappen en positieve energie. Deze steen wordt vaak geassocieerd met zelfliefde en zelfacceptatie, omdat het mensen kan helpen om meer van zichzelf te houden en zichzelf te accepteren zoals ze zijn. Rozenkwarts wordt ook gezien als een steen van troost en geruststelling, die kan helpen bij het verlichten van verdriet en het kalmeren van emoties. 

Daarnaast staat rozenkwarts symbool voor vriendschap en verbondenheid, omdat het de energie van liefde en harmonie uitstraalt. Het dragen van een rozenkwarts edelsteen kan helpen om vriendschappen te versterken en om een gevoel van verbondenheid te creëren met anderen. 

Verder wordt rozenkwarts geassocieerd met vertrouwen en innerlijke rust. Deze edelsteen kan helpen om angst en stress te verminderen, en om meer vertrouwen te hebben in jezelf en in het leven. Door de kalmerende energie van rozenkwarts kan men innerlijke rust vinden en zich meer in balans voelen. Kortom, rozenkwarts is een waardevolle edelsteen die kan bijdragen aan een gevoel van welzijn en harmonie.

Tijgeroog

Tijgeroog edelsteen staat bekend om zijn unieke eigenschappen en betekenis. De edelsteen wordt geassocieerd met bescherming en kracht, en wordt vaak gebruikt als talisman tegen negatieve energieën. Daarnaast wordt tijgeroog gezien als een steen die moed en zelfvertrouwen versterkt, waardoor het een populaire keuze is voor mensen die behoefte hebben aan extra steun in uitdagende situaties.

De werking van tijgeroog edelsteen is gericht op het balanceren van emoties en het versterken van de intuïtie. Het wordt gezegd dat tijgeroog helpt bij het nemen van beslissingen en het overwinnen van angsten. Daarnaast wordt de steen vaak gebruikt om focus en concentratie te verbeteren, wat handig kan zijn tijdens het studeren of werken aan complexe taken.

De betekenis van tijgeroog edelsteen gaat verder dan alleen de fysieke eigenschappen. Het staat symbool voor moed, kracht en bescherming, en wordt vaak geassocieerd met de tijger als dierlijke gids. Tijgeroog wordt ook gezien als een steen die helpt bij het vinden van balans tussen yin en yang energieën, waardoor het zowel mannen als vrouwen kan ondersteunen bij het creëren van harmonie in hun leven.

Amazoniet

Amazoniet is een edelsteen die bekend staat om zijn troostende en kalmerende eigenschappen. Het kan de geest helpen bij het verwerken van angst en verdriet, waardoor innerlijke rust kan worden gevonden. Daarnaast staat amazoniet ook bekend om het brengen van balans en harmonie, zowel lichamelijk als geestelijk. 

De blauwgroene kleur van amazoniet wordt vaak geassocieerd met rust en kalmte, waardoor het een populaire keuze is voor mensen die behoefte hebben aan emotionele stabiliteit. Deze edelsteen kan ook helpen om beter te luisteren naar je hart en bewust te leven volgens je innerlijke kompas. Het dragen van Amazoniet kan dus een waardevolle toevoeging zijn aan je leven, vooral in tijden van stress en onrust.

Rode Agaat 

Rode agaat is een variant van de agaat edelsteen en heeft unieke eigenschappen die het onderscheiden van andere soorten agaat. Deze steen staat bekend om zijn aardende, stabiliserende en beschermende werking. Het maakt energiebanen vrij en zorgt voor zowel geestelijke als emotionele rust en balans. 

Rode agaat geeft kracht en zelfvertrouwen aan de drager, waardoor het een geliefde keuze is voor mensen die op zoek zijn naar troost en ondersteuning. De kleur van rode agaat varieert van semi-transparant licht rood tot donker oranje, wat het een opvallende en aantrekkelijke edelsteen maakt. Het is een waardevolle toevoeging aan de collectie van troost edelstenen en kan een waardevol instrument zijn bij het vinden van innerlijke rust en harmonie.

Roze maansteen

Roze maansteen is een variant van rozenkwarts met een parelachtige glans. Deze edelsteen wordt vaak gebruikt voor het stimuleren van intuïtie en vrouwelijke energie. Dankzij de sterke connectie met de maan heeft roze maansteen een bijzondere spirituele kracht. De steen kan variëren in kleur van zalmroze tot bruinroze en staat bekend om zijn kalmerende werking. Roze maansteen bevordert intuïtie, helpt bij het verbeteren van slaap en dromen, en biedt troost in tijden van emotionele onrust. Deze edelsteen is een waardevolle toevoeging aan ieders collectie troost edelstenen.

Reinigen edelstenen

Om de energie van je edelsteen optimaal te houden, is het belangrijk om deze regelmatig te reinigen en op te laden. Eén van de manieren om dit te doen is door de steen voorzichtig onder stromend water te houden. Let hierbij wel op dat niet alle edelstenen tegen water kunnen, dus controleer altijd of jouw edelsteen hier geschikt voor is.

Een diepere energetische reiniging kun je geven door de edelstenen door de rook van Palo Santo hout of Salie te halen. Deze reinigingsmethode zorgt ervoor dat eventuele negatieve energieën uit de steen verdwijnen. Daarnaast kun je de edelsteen een nachtje in de aarde stoppen, wat ook helpt bij het reinigen en opladen van de steen.

Een andere manier om je edelsteen te reinigen is door hem te combineren met hematiet steentjes. Door de stenen samen met de hematiet steentjes te leggen, zal de negatieve energie uit de steen worden getrokken en gereinigd. Tot slot kun je de edelsteen ook reinigen en opladen door hem in het maan- of zonlicht te leggen. Deze natuurlijke energiebronnen zorgen ervoor dat de energie van de edelsteen weer optimaal wordt. Het regelmatig reinigen en opladen van je edelsteen zorgt ervoor dat de energie blijft stromen en je optimaal kunt profiteren van de helende eigenschappen van de steen.

© 2023 - 2024 DesChique | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel